Als bestuurder, directeur of eigenaar van een bedrijf bent u degene die volmondig ‘ja’ moet zeggen tegen BIM. U ontwikkelt hierop een visie. Besluit u vervolgens om samen met uw werknemers de slag naar BIM te maken? Dan betekent dit een andere werkwijze. Hoe geeft u die vorm en wat betekent dit qua investeringen?

Theoretisch kan natuurlijk vanalles gezegd worden over de voordelen van BIM voor u(w organisatie), maar uiteindelijk zijn het de resultaten in de praktijk die tellen. Hieronder vertellen een aantal opdrachtgevers uit de praktijk u over hun ervaringen.

BIM in de praktijk: Boston & Seattle in Rotterdam

BIM kent vele toepassingen. Welke toepassing het beste past, varieert per discipline. Ook binnen een en dezelfde discipline zijn er verschillende toepassingen. Om dit te illustreren, nemen we u mee achter de schermen bij het project Boston & Seattle in Rotterdam, waar Michel Leferink, procesmanager namens opdrachtgever v.o.f. Pier III (Bouwfonds Ontwikkeling en Synchroon), ingaat op de voordelen van BIM voor zijn klanten.

BIM in de praktijk: Traverse Dieren in Gelderland

Voor Anton Vogels, Adviseur Beheer en Onderhoud bij de Provincie Gelderland, staat BIM voor beter informatiemanagement, voor het beheer en onderhoud van wegen voor de gehele cyclus. Hij zet zich in om, met gebruik van BIM, de informatiestroom van projecten naar beheer te krijgen. “BIM is het gouden ei om dit voor elkaar te krijgen.”

Ook Hans Hoeber, Adviseur project- en contractbeheersing bij RoyalHaskoningDHV, is enthousiast over de toepassing van BIM bij de bouw van de Traverse Dieren. “Werken met BIM kost in het begin wat extra tijd en dus een investering, maar het verdient zich aan het eind van het project weer terug.”

Cursussen en opleidingen

Een belangrijke randvoorwaarde voor het slagen van het toepassen van BIM is onder andere de mogelijkheid om te oefenen. Geeft u uw medewerkers die kans en is er tijd en budget voor om- of bijscholing?