Met BIM kunt u sneller werken en voorkomt u fouten. Het klinkt prachtig, maar wat houdt BIM voor u als BIM-specialist nu precies in? Ontdek de voor- (én nadelen) en de impact die het werken met BIM ongetwijfeld gaat hebben op uw dagelijks werk.

BIM in de praktijk

BIM kent vele toepassingen. Welke toepassing het beste past, varieert per discipline. Ook binnen een en dezelfde discipline zijn er verschillende toepassingen. Om dit te illustreren, nemen we u mee achter de schermen bij het project Boston & Seattle in Rotterdam. In bovenstaande video gaat BIM-regisseur Arjen van Zoest in op het gebruik van BIM in het bouwproces.

> Bekijk de video vanuit het perspectief van de opdrachtgever
> Bekijk de video vanuit het perspectief van de projectleider

CB-NL

Om informatie eenduidiger vast te kunnen leggen, wordt gewerkt aan een Conceptenbibliotheek. Deze ‘CB-NL’ is géén nieuwe producten- of objectenbibliotheek; het gaat om de ontwikkeling van een definiërende en uniformerende taal.

Cursussen en opleidingen

Een belangrijke randvoorwaarde voor het slagen van het toepassen van BIM is onder andere de mogelijkheid om te oefenen. Krijgt u die kans en is er tijd en budget voor om- of bijscholing?