Om implementatie van BIM in de bouwsector verder te stimuleren en te ondersteunen, heeft de Bouw Informatie Raad diverse kennisproducten ontwikkeld. Kies het product dat bij u past en bekwaam uzelf of uw organisatie in het werken met BIM.

Kenniskaarten

De BIR Kenniskaarten geven u direct toepasbare informatie over onder meer Nederlandse BIM Levels, juridische aspecten van BIM en Open BIM Standaarden.

Kennisposter

De BIR heeft de belangrijkste toepassingen van BIM verzameld op een poster, inclusief de voordelen voor verschillende belanghebbenden. Vraag hem aan of download hem hier.

Leidraad BIM

Wat betekent BIM voor een organisatie? In de Leidraad ‘Op weg naar werken met BIM’ vindt u duidelijke, praktijkgerichte informatie over dit onderwerp.

Waardenonderzoek

In 2013 liet de BIR een grootschalig waardenonderzoek uitvoeren naar de houding ten opzicht van werken met BIM. Bekijk hier de resultaten.

BIM-maturity sectoranalyse

In mei 2014 is de Universiteit Twente, in opdracht van de BIR en de NEVI, gestart met een tweejarig onderzoek naar de BIM-maturity in de Nederlandse bouw- en GWW-sector. Lees hier de resultaten van de eerste sectoranalyse.

Webinar ‘BIM en open standaarden’

Standaarden zorgen voor eenduidige uitwisseling van gegevens, essentieel voor een efficiënt bouwproces waarbij minder fouten gemaakt worden. Op 11 december 2014 vond een webinar plaats waar dieper op open standaarden werd ingegaan. Kijk het webinar hier terug.