De overheid stimuleert het gebruik van open standaarden. Op deze manier wil de overheid de communicatie en samenwerking tussen verschillende partijen stimuleren, een gezonde concurrentie in de markt (software-onafhankelijkheid) bevorderen en de informatie van nu ook op langere termijn bruikbaar houden.

Sinds begin 2015 is Stichting BIM Loket het centrale aanspreekpunt voor informatie over open BIM-standaarden.

Maximaal resultaat met BIM standaarden

In onderstaande video vertelt Bram Mommers, European BIM Business Development Manager bij Arcadis en vertegenwoordiger van de ingenieurs in de BIR, u waarom het zo belangrijk is om (open) BIM-standaarden toe te passen.

Welke open BIM standaarden zijn beschikbaar?

In de bouwsector zijn er diverse open BIM standaarden beschikbaar, met allemaal een eigen toepassing. In deze video legt Bram Mommers uit welke open BIM standaarden er zijn. Ook licht hij kort toe wat de specifieke toepassing is.

Beleid BIR open BIM-standaarden

In een paar minuten legt Bram Mommers u uit waarom de BIR inzet op het gebruik van open BIM standaarden in de bouwsector.

Kenniskaart ‘Open BIM Standaarden’

De BIR Kenniskaart ‘Open BIM Standaarden’ geeft inzicht in de beschikbare standaarden voor Open BIM in Nederland. Het beleid van de Bouw Informatie Raad ten aanzien van standaarden is gebaseerd op dit overzicht.